#Széll Tamás

Videó: Így lesz a rakott krumpliból rackotth croomply
 

Videó: Így lesz a rakott krumpliból rackotth croomply

A Gourmet Fesztivál előételeként a legközönségesebb ételt, a rakott krumplit fordította ki önmagából a három magyar Michelin-csillagos étterem vezető séfje: Miguel Rocha Vieira (Costes), a Széll Tamás – Szulló Szabina páros (Onyx) és Sárközy Ákos (Borkonyha). Míg Széll Tamás szerint nem kell mindent újraálmodni, Vieria valami egészen különöset alkotott a hagyományos magyar fogásból.

hvg.hu hvg.hu

Akik a topon vannak - listákról röviden
 

Akik a topon vannak - listákról röviden

Önérzeteskedünk, hogy nem érdekelnek plecsnik, oklevelek, rangsorok, úgyis a mindenkori vendég dönt. Aztán amikor megjelennek a különböző listák, lázasan böngésszük. Olyan nagy meglepetések nem érnek minket, de mindig van új a nap alatt.

-gy- -gy-


Széll Tamás elárulta, mi lenne az utolsó vacsorája
 

Széll Tamás elárulta, mi lenne az utolsó vacsorája

Máshol régen felismerték, hogy a csúcsgasztronómia nem pénzkidobás - mondta a Heti Válasznak adott interjúban Széll Tamás, a lyoni Bocuse D'Or szakácsversenyen első magyarként részt vevő és tizedik helyezést elérő séf, aki elárulta, hogyan rohanják le az ellenőrök a versenyzőket, és azt is, hogy mit enne az utolsó vacsoráján.

hvg.hu hvg.hu



Ma főz a magyar csapat a Bocuse d'Oron
 

Ma főz a magyar csapat a Bocuse d'Oron

Széll Tamásék a 8-as boxban készíthetik el 5 óra 35 perc alatt a hónapok precíz tervezésével és finomításával kigyakorolt ételeiket. A másik kilenc konyhában Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia és Svédország csapata főz.

MTI MTI

A nap, amikor egy lapon emlegettük a kvótanépszavazást Habony Árpád napilapjával
 

A nap, amikor egy lapon emlegettük a kvótanépszavazást Habony Árpád napilapjával

Egy nap, öt hír, amiről mindenki beszél: megvan az elsőfokú ítélet az utóbbi évek egyik legtöbbet emlegetett, halálos gázolással végződő ügyében; megint nem múlt el a nap úgy, hogy ne derült ki valami durva Kiss László ügyében; Habony Árpád már napilapban is utazik; megszavazta a parlament, hogy legyen kvótanépszavazás, ahogy a kormány akarta; befejeződött a Széll Kálmán tér felújítása; és Budapesten főznek Európa legjobb szakácsai.

hvg.hu hvg.hu







A legcsillogóbb vendéglátósok is csak túlélnek
 

A legcsillogóbb vendéglátósok is csak túlélnek

Az idei év újból komoly szakmai eredményeket hozott a magyar vendéglátásnak. Akadt hazai szereplő a világ legjobb hoteljei között, a legendás Bocuse D'or szakácsversenyen Széll Tamás remekül szerepelt és a diningguide.hu éves toplistája is új nevekkel bővült. És továbbra is két csillagos város Budapest a Michelin kalauz szerint.

Kádár Mónika Kádár Mónika

Széll Tamás a világ legjobb szakácsai között versenyez - Nagyítás-fotógaléria
 

Széll Tamás a világ legjobb szakácsai között versenyez - Nagyítás-fotógaléria

Megkezdődött a lyoni Bocuse d'Or szakácsverseny második napja, ahol a tizenegyes box versenyzőjeként szerepel az Onyx étterem sous-chefje, Széll Tamás. A zsűri tagjai szerint a tegnapi nyitónapon szereplő versenyzők átlaga nem volt kiemelkedően jó, ami elvileg még növelheti is Széll Tamás esélyét arra, hogy jó helyezést érjen el. Ugyanakkor a mai napon szerepelnek majd a mezőny erősségei is, a norvég Orjan Johanannessen, a dán Jeppe Foldager, a japán Noriyuki Hamada, vagy a hazai pályán versenyző francia Thibault Ruggeri.

hvg.hu hvg.hu

Bocuse d'Or: a magyar csapaté a tizedik hely és a legjobb plakát
 

Bocuse d'Or: a magyar csapaté a tizedik hely és a legjobb plakát

Szerdán este nem sokkal fél hét után fejeződött be a Bocuse d'Or szakácsverseny eredményhirdetése Lyonban. A magyar csapatot Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx étterem séfje vezette, ő a legjobb plakát közönségdíjával dicsekedhet, menüsorával a pontversenyben tizedik lett. A francia csapat nyert, dobogós helyen zárt Dánia és Japán.

hvg.hu hvg.hu

Bocuse d'Or: élőben követhető a magyar séf mai versenye
 

Bocuse d'Or: élőben követhető a magyar séf mai versenye

Huszonnégy ország képviselőivel kezdődött meg kedden a Bocuse d'Or nagy presztízsű szakácsverseny kétnapos világdöntője a franciaországi Lyonban, amelyen először vehet részt magyar séf. Széll Tamás ma áll a zsűri elé, szereplését élőben is követni lehet.

MTI/hvg.hu MTI/hvg.hu


A Rubik kocka ehető
 

A Rubik kocka ehető

Kétévente megrendezett nagy presztízsű verseny a Bocuse d’Or, amelyet 1987-ben indított el a legendás séfpápa, Paul Bocuse. A gasztronómia világbajnokságon Magyarországot első ízben Széll Tamás, az Onyx étterem fiatal séfje képviseli Lyonban.

hvg.hu hvg.hu